God vekst

  • I dag offentliggjøres leser- og opplagstall for en samlet norsk presse. For Klassekampen var 2017 et svært godt år. Vi har nå et opplag på 25.019, som er en økning på 1605 fra året før. I løpet av de siste tiårene er avisas opplag firedoblet. Ikke bare opplaget, men også lesertallene, som Mediebedriftenes Landsforening presenterer i samarbeid med TNS Gallup, er oppmuntrende. Klassekampen har solid vekst både på papir, nett og mobil. Papirutgaven leses av 97.000 mennesker hver dag, noe som gjør oss til en av Norges ti største aviser. Samlet på papir, nett og mobil har vi 138.000 lesere. Det er gode tall.
  • Klassekampens vekst de siste tiårene viser at behovet for en radikal og kritisk daglig kvalitetsavis er stort. Til tross for sterk turbulens i avisbransjen og endrete medievaner har Klassekampen opprettholdt veksten på papir. Også når vi har jobbet med digital publisering, ser vi hvor store styrker papiravisa her. Den gir god oversikt over en stor tekstmengde, der man raskt kan bestemme seg for hva man vil lese og hva man vil hoppe over eller «skumme». Å holde en papiravis er også en sterk gjensidig forpliktelse. Avisa kommer i postkassa eller på dørmatta hver dag; det krever et aktivt engasjement. Digitale artikler er mer flyktige og lesetida mindre enn for papiravisa.
  • Når Klassekampen nå har lansert en daglig digital utgave, forsøker vi å ta med oss noen av papiravisas kvaliteter. Digitalavisa har derfor en begynnelse og en slutt, og vi inviterer folk til å bla seg gjennom utgaven som man gjør på papir. Du får også med deg alle typer småstoff, som ellers har en tendens til å forsvinne på nettet. Vi håper folk som leser aviser digitalt, vil ta et abonnement, samtidig som våre øvrige lesere kan bruke den som supplement. Vi vil også i fortsettelsen følge en balansert strategi, der vi satser på papir, samtidig som vi utvikler gode digitale produkter. Det er ruskevær der ute, men vi er like overbevist som før om behovet for en radikal avis av Klassekampens type. Planen er at vi skal overleve og utvikle oss uansett hvilket farvann vi seiler inn i. Takk til alle dere som følger med på ferden. Vi er bare ved reisens begynnelse.

Det amerikanske samfunnet lider av politisk liberalisme.

Det som splitter

For noen uker siden intervjuet Klassekampen den amerikanske statsviteren Francis Fukuyama, som snart kommer med en ny bok.

Hverdagslig Merkur

Han er samlernes yndling som preget den første serien av Zeitungsmarken («Avismerker») for forsendelser av aviser i Østerrike.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene