Bill.mrk: desperat

Hvor vanskelig skal det norske språk være? Jeg vil ta utgangspunkt i anmeldelsen «Strips: oppstrimlede malerier i nye konstellasjoner» (Klassekampens kunstsider 18. april) – og ønsker hjelp til å fatte hva anmelder mener med de siste fire linjene: En slags svermerisk sitatteknikk brukt som et utydelig visuelt minne, når her sitt atmosfæriske høydepunkt.

Hvorfor skal jødenes omskjæring av guttebarn forbys?

Jeg er ateist. Jeg synes at religion er noen irrasjonelle greier. Men mange kloke og kunnskapsrike mennesker er religiøse uten at jeg skjønner hvorfor. Gjennom et langt liv har jeg erfart at man skal ha respekt for sine medmennesker, og spesielt når det gjelder det som er det aller viktigste for dem. Det bør man ha selv om man ikke selv forstår hvorfor dette er så viktig.

Å skyte spurv med kanoner

Statsrådstrioen finansminister Siv Jensen (Frp), kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) presenterte nylig et forslag om forbud mot ansiktsdekkende plagg i utdanningssituasjoner. Forbudet skal omfatte hele utdanningsløpet, fra barnehager til høyere utdanning, og i tillegg introduksjonsprogram og norskopplæring for nyankomne flyktninger. Selv om forslaget er rettet mot ansiktsdekkende plagg generelt, er det myntet på religiøst motiverte plagg som burka og nikab.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene