Colombia går til urnene for å velge etterfølgeren til sin fredsprisvinnende president:

Vold og drap i valgkulissene

SPENT: Arrestasjonen av Jesús Santrich, en av Farcs ledere, har møtt store protester i Colombia, som siden 2016 har stått i en skjør fredsprosess. I april demonstrerte Farc-tilhengere i Bogotá. FOTO: RAUL ARBOLEDA, AFP/NTB SCANPIX

UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.

Kort tid før nobelprisvinner Juan Manuel Santos går av som president, har drapene på menneskerettighetsforkjempere og lokale samfunnsledere nådd et alarmerende nivå i Colombia.

Abortlov med røter tilbake til Nazi-Tyskland er under press etter rettssak mot en abortlege:

Straffa for å gje abortinfo

STRENG LOV: Kvinneaktivist Kate Cahoon (til venstre) og venninna Sarah slit med å finna legar som utfører abort i Tyskland. Ifølge paragraf 219a er det ulovleg å reklamere for abort. Den kontroversielle loven har skapt ny giv i den tyske abortkampen.

TYSKLAND: Ein lege skreiv ordet «abort» på nettsida si og fekk ei bot på 60.000 kroner. No splittar den strenge abortlova storkoalisjonen i Tyskland.

– Her trur eg at eg fann noko.

DAGENS TALL:

22 %

FOTO: AFP/NTB SCANPIX

Innen 2045 vil nesten en firedel av verdens befolkning være ekstremt overvektig, en økning på over 50 prosent, ifølge en ny studie. Forskerteamet har presentert en rapport av studien for den europeiske kongressen for ekstrem overvekt (ECO). I fjor var tallet 14 prosent.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene