En stadig voksende papirmølle skaper økt risiko til sjøs:

Skip går på grunn

FULL KONTROLL? Når dokumentasjon og kontroll av sikkerheten blir fokus, kan sikkerheten ryke. Her er hurtigbåten Ekspressen på vei mellom Bergen og Askøy. Båten er ikke er et av fartøyene som er undersøkt i Kristine Størkersens rapport.© FOTO: GUNNAR WIEDERSTRØM

ULYKKER: Stadig flere krav om å dokumentere at man har god nok sikkerhet, går ut over sjøoffiserenes kapasitet til å gjøre en god jobb, viser en fersk rapport.

Sjøfolk er oppgitt over en stadig økende mengde byråkrati som skal gjøres om bord. Stadig flere sikkerhetsprosedyrer skal dokumenteres av dem som står på brua. I mangel på tid og folk fylles skjemaene ut undervies, mens blikket egentlig burde vært på omgivelsene rundt båten, eller det gjøres i hviletida, i stedet for å sove.

100 år med strid om norsk-tysk kabelTysk professor trur på fleire kablar til Noreg

Bygger Autobahn til straum

BYGGER: I Wilster vert Tysklands største straumretteanlegg bygd for å knyte saman den tyske og norske straummarknaden. Anleggssjef Ulrich Ostheeren (til venstre) og pressesjef i Tennet, Mathias Fischer, inspiserer anlegget.

KOL MOT VIND: No blir 516 kilometer kraftkabel lagd under havet mellom Noreg og Tyskland. Håpet er å redda miljøet, men kabelen kan enda opp med å frakta kolkraft i lang tid framover.

Utanfor togvindauget suser det som er Tysklands håp for ei grønare framtid forbi. Tett på tett står vindmøller og solcellepanel som skal setja landet i stand til å kara seg ut av den fossile energialderen.

Saka er skrive med støtte frå Fritt Ord.

Tajik foreslår fem tiltak for Isaksen

LEDERE: Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik mener regjeringen må ta i bruk politiske virkemidler for å framskynde likestilling i bedrifter. Tirsdag la næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) fram statens eiermelding 2017. Her kommer det fram at kvinneandelen i ledergruppene i selskapene der staten er inne i på eiersida, er 37 prosent, mens andel kvinnelige administrerende direktører er 24 prosent. Tajik utfordrer næringsministeren og foreslår fem tiltak, blant annet tiltak om rekruttering av kvinner, og bruk av det statlige eierskapet for å få fram flere kvinner i lederstillinger. – Staten kan stille krav til de selskapene de kjøper tjenester fra, sier hun.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene