Gutter inn, omsorg ut?

13. juni overrakte Norsk Sykepleierforbund (NSF) en liste med tiltak for likestilling i helse- og omsorgssektoren til familie- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland. Under overrekkelsen kom NSFs nestleder Solveig Kopperstad Bratseth med en ekstra anbefaling til likestillingsministeren: « Skal vi rekruttere gutter, må vi snakke tydelig om kompetanse, ansvar og muligheter. Politikerne må slutte å snakke om varme hender».

Skal produsenter av sikkerhetsteknologi avgjøre hvordan Europas yttergrenser sikres best?

EUs innvandringskrig

RUSTES OPP: Etter sjokkåret i 2015 økte budsjettene til EUs grensepoliti med 70 prosent. Det investeres i avansert sikkerhetsteknologi, skriver Dag Seierstad. Her fra EU-operasjonen «Triton» i Middelhavet i 2015. FOTO: GIUSI COSENTINO, AFP/NTB SCANPIX

Store deler av næringslivet i Europa er fortsatt halvt i svime etter et tiår med sosialt nedbrytende kuttpolitikk. Men én bransje har gode tider: Den som lager utstyr for å hindre at fortvilte mennesker presser seg inn i Europa gjennom stadig mer motstandsdyktige yttergrenser.

Overhørt

Overhørt

«I REALLY DON’T CARE, DO U» på baksiden av Melanias jakke refererer til Fake News Media. Melania har lært hvor uærlige de er, og hun bryr seg virkelig ikke lenger!

Donald Trump på Twitter
Du kan bla til neste sideBla med piltastene