Misvisende om Natteravnene

Det er selvsagt forvirrende at det er to forskjellige grupper som kaller seg det samme. Årsaken er en splittelse som skjedde for en del år siden. Dette er nok lite kjent for allmennheten, men desto mer forvirrende er det at Norbom ikke gjør noe forsøk på å presisere hvilken gruppe han uttaler seg på vegne av.

Gharahkhanis nullvisjon

Aps innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani går inn for en «nullvisjon» for antall asylsøkere. Sylvi Listhaug var den første justisministeren som uttalte at målet er så få asylsøkere som mulig, og det midt under den stadig pågående flyktningkrisa. Nullvisjon var nesten den eneste visjonen hun hadde i møte med mennesker på flukt. Gharahkhani blir nå den andre som på kort tid markerer seg i politikken med denne visjonen.

Overhørt

Overhørt

Det må være nesten ydmykende for H-blokka å bli reddet av den samme type aksjonsgrupper som for femti-seksti år siden prøvde å verne Empirekvartalet mot riving, da H-blokka skulle oppføres. Litt som om Donald Trump skulle reddes fra å drukne av meksikanske flyktningbarn.

Anders Giæver om kampen for regjeringskvartalet, VG
Du kan bla til neste sideBla med piltastene