Kunnskap handler ikke bare om hva man vet, men om måtene man vet på, skriver Erling Sandmo.

Hvalrossens overmot

HAVKART: På Olaus Magnus sitt «Carta marina» fra 1539 er en grønnlig hvalross avbildet helt mot nord (se utsnitt i sirkel øverst). Den har hoggtennene plassert i underkjeven.

På kysten av Norge, langt mot nord, lever hvalrossen. Den er stor som en elefant og har også støttenner som den, og den er uovervinnelig både i havet og på land. Helt plutselig kan den komme farende opp fra bølgene og kaste seg over mennesker som går intetanende på stranden, og den dreper dem straks.

AUF meiner det må bli slutt på at Ap spring etter høgresida i innvandringsdebatten:

– Lytt til Ap-veljarane

LYTT TIL ERFARE SOSIALDEMOKRATAR – DET ER INGA SKAM Å SNU: Ina Rangønes Libak er nestleiar i AUF, ungdomspartiet til Ap. Ho meiner Frp ikkje kan få leggje premissane for partiets asyldebatt. Her er ho på talarstolen under fjorårets Ap-landsmøte. FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX

SOLIDARITET: Nye tal gjev ny skyts for asylliberale krefter i Ap: Noreg kan ikkje slutte å ta imot asylsøknader ved grensa.

Berre 23 prosent av nordmennene ønskjer å ta imot færre flyktningar i framtida. Det er også stor støtte til at vi framleis skal la folk kunne søkje asyl på riksgrensa – sjølv om eit relativt stort mindretal heller vil erstatte dette med asylsøknader ved eigne mottakssenter utanfor Europa.

Støre mener at Ap ikke bør til venstreOpplever ikke partiet som splittet

Støre går ikke til venstre

INGEN VENSTRE OM: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre benekter at det foregår en venstredreining i partiet. Her går han, fra Klassekampens perspektiv, mot høyre.

STØ KURS: Det er ikke politikken som har gitt Ap dårlig oppslutning. Det sier Jonas Gahr Støre, som tror på bedre tider så snart mediekjøret mot partiet legger seg.

Det ligger noe i lufta på kontoret til Jonas Gahr Støre. Ikke så å forstå at det lukter vondt, det lukter bare veldig mye. For å være helt presis: Det lukter herreparfyme.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene