Solidaritet med samene — ikke tulleforslag!

Forrige helg avholdt Unge Høyre sitt 54. landsmøte. På landsmøtet ble det fremmet et forslag på tull om at samer skulle få særrettigheter til å drive bordell og kasinovirksomhet. Tulleforslaget ble først avvist, men deretter opprettholdt. Det er bra å se at Finnmarksdelegasjonen stemte imot, selv om et sjokkerende stort mindretall stemte for forslaget.

En alternativ skolehistorie

NYTALE: Kristin Clemet nekter for at Pisa-sjokket lå bak skolereformene på begynnelsen av 2000-tallet. Dette er en omskriving av historien, mener Svein Sjøberg. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

Det pågår en kamp om hvordan man skal forstå utviklingen i norsk skole siden sekelskiftet. Kristin Clemet, ministeren som var arkitekten bak Kunnskapsløftet, viser vilje å skrive historien selv. I Klassekampen 30. juni skriver hun at det er «en fundamental misforståelse, som flere formidler, at Pisa og det såkalte Pisa-sjokket var årsaken og begrunnelsen for de reformene som kom tidlig på 2000-tallet.»

Fersk statistikk viser at det i fjor ble kassert over 1,2 millioner bøker ved norske folkebibliotek:

Kaster millioner av bøker

PÅ LETING: Norske bibliotek kaster en mengde bøker hvert år, men bibliotekarene, som Tomas Kinck Wold på Deichman bibliotek i Oslo, har strenge regler for hva de kan kvitte seg med.

Bibliotekene i Norge kvitter seg med godt over en million bøker i året. Det er helt nødvendig, mener leder i Norsk bibliotekforening Mariann Schjeide.

Det blir stadig luftigere i bokhyllene til norske biblioteker. I løpet av elleve år har den totale bokbestanden ved norske folkebibliotek blitt redusert med over fire millioner bøker.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene