Svart-hvit regnbue

Liv Langberg (Klassekampen i går) virker å ha blitt kraftig provosert da jeg 30. juni etterlyste en debatt rundt Pride. Hun er ikke den eneste. Jeg blir stempla som moralist, jeg har hipster-holdninger, jeg vanskeliggjør aksept og inkludering. Og hvor har jeg sagt at det er negativt at familie, venner og kollegaer deltar på Pride?

En streng politikk – men mot hvem?

PÅ DRIFT: Venstresida må snakke om hvorfor så mange er på flukt, skriver forfatteren. Her en flyktingbåt nord for Libya. FOTO: ARIS MESSINIS, AfP/NTB SCANPIX

I 2010 var det 44 millioner, i 2015 60 millioner, og i dag 65 millioner flyktninger i verden. Bare en asylpolitikk som får bukt med årsakene til at det er så mange på flukt, og at tallet stadig stiger, vil kunne være effektiv og dermed human.

Doktor Lurås’ resept

På sin forholdsvis nyoppstartede nettside, og som innlegg på sin Facebook-side, oppfordrer Helge Lurås oss 1. juli til en sommer der vi ikke leser det han kaller «mainstream-medier» som Aftenposten, Dagbladet og NRK. Han ber oss å unngå andre nyhetsmedier enn hans eget og to andre navngitte nettsider, som har nøyaktig samme innfallsvinkel som ham.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene