Tomme ord på tavla

SVEIP, SVEIP: Rektor Frode Sømme ved Jong skole i Bærum ga i 2014 nettbrett til alle elevene. Men har de digital dømmekraft?FOTO: Linda Bournane Engelberth

Hva betyr egentlig «digital dømmekraft» og «dybdelæring»?

Man kan ofte få inntrykk av at norsk skolepolitikk handler om å finne på ord uten innhold. «Kunnskapsløftet» var et slikt ord, uten at det var så lett å se hvilke kunnskaper som ble løftet, eller hvordan det skulle skje. Og lite tyder på at det skjedde noen bedring i kunnskapsnivået.

Forrige uke feiret Norge Amazonasfondet tre dager til ende. Men hva investerer vi egentlig i?

Dobbelt regnskogsmoral

FISHY BUSINESS: Soyaindustrien har vært den kraftigste motoren i avskoging av regnskog i Brasil de siste årene. Norge bidrar blant annet til denne avskogingen gjennom import av soya til lakseoppdrett, skriver Torkjell Leira. Her fra en demonstrasjon av soyainnhøsting i Campo Novo do Parecis i Brasil i 2012. FOTO: YASUYOSHI CHIBA, AFP/NTB scanpix

Norge har gitt 7,4 milliarder kroner til Brasil for å beskytte regnskogen i Amazonas det siste tiåret. Det er bra. Men samtidig har A/S Norge investert fem til ti ganger mer penger i private selskaper som ødelegger den samme skogen. De to med størst ansvar for å rydde opp i dette paradokset er næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og Oljefondets sjef Yngve Slyngstad.

Skål for sjukelønna!

I disse dager kan vi gratulere hverandre med at den fine ordningen med sjukepenger nå er førti år gammel. Den ble innført samme år som vi fikk abortloven og homofili ble fjerna som en psykiatrisk diagnose. Et praktfullt år.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene