Seniorane i Bergen Frp vil droppe den omstridde leiaren:

Sår splid i Frp

TAUS: Leiar i Bergen Frp Christoffer Thomsen kvir seg for klare utsegn. Her er han gardsdreng på Osterøy etter å ha tvitret til bøndene: «Kom dere i arbeid som vanlige folk.» FOTO: MAGNE TURØY, BERGENSAVISEN

STRID: Kampen mot leigaren i Bergen Frp, Christoffer Thomsen, held fram. Seniorane i partiet satsar på å få han avsett seinast på årsmøtet i oktober.

– Vi meiner Thomsen er til skade for partiet, seier Jan Bødker.

Saksbehandlingstida for voldsoffererstatning økerUtøya-ofre rammes

Kutt rammer voldtektsofre

SYMPATISERER: Ivar Andre Holm er seksjonssjef for erstatning ved kontoret for voldsoffererstatning i Vardø. Han fortviler over at budsjettkuttet rammer sårbare mennesker.

UTSATT: Voldsofre må vente lenger på erstatning. Budsjettet til dem som behandler sakene, er kuttet med 20 prosent, og antall saker som er ubehandlet, øker.

Blant dem som får forlenget ventetid som følge av regjeringens kutt, er Utøya-ofre, og mer enn 20 prosent av de øvrige erstatningssakene dreier seg om voldtekter.

LO registrerer flere brudd på personvernet i arbeidslivet:

Sjefen titter mer

PATRULJERER: Astrid Willa Eide Hoem (til venstre) og Marta Hofsøy arbeider for at unge med sommerjobb skal ha ordentlig arbeidsvilkår. LOs sommerpatrulje fant i år en økning i brudd på personvernsreglene i arbeidslivet.

OVERVÅKING: Andelen bedrifter med brudd på personvernsreglene har økt fra 4 til 5,9 prosent fra i fjor til i år, forteller LOs sommerpatrulje.

I sommer har LOs sommerpatrulje oppsøkt arbeidsplasser som typisk ansetter ungdommer for å sjekke om arbeidslivets lover og regler blir fulgt.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene