Hjelp, de drar på ferie!

Hjemme best

Per Sandberg er ikke den eneste som har vært på ellevill heisatur i sommer. Men han har fått utrettet mye, det skal han ha. På få dagers reise i Iran har fiskeriministeren klart å utsette seg selv og Norge for en enorm sikkerhetsfare, hjulpet kjæresten med lyssky fiskeforretninger, han har legitimert kvinneundertrykkelse, henrettelse ved steining og fandens oldemor – og handlet stikk i strid med sitt eget partis asylpolitikk. (I hvert fall hvis vi skal tro diverse medieoppslag.) Litt av en tur!

AUFs etter alt å dømme kommende leder vil endre Arbeiderpartiets oljepolitikk:

Maner til klimakamp

UENIGE: Da Ap-leder Jonas Gahr Støre besøkte AUFs sommerleir på Utøya i går hadde han ingen oljegaver med til nestleder og trolig kommende leder i AUF Ina Rangønes Libak.

SEIERSSIKKER: Ina Libak blir trolig AUF-leder etter Mani Husseini. Første jobb etter det blir å vinne kampen om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja på Aps landsmøte.

– Vi ser at fylke etter fylke snur, og vi lå så godt an sist. Da fikk vi et kompromiss om Lofoten, Vesterålen og Senja (Lovese). Vi kommer ikke til å gi oss denne gangen, sier Ina Rangønes Libak.

Går inn for fire felts motorvei

SAMFERDSEL: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) går inn for å bygge ny E 39 som en indre korridor mellom Lyngdal og Sandnes. Veien skal ha fire felt og 110-grense. Departementets innstilling til ny utbygging av E 39 ble presentert av statsråden i går. Tidligere forslag for utbygging av strekningen har vært to- og trefelts vei med 90-grense. – Arbeidet med planleggingen har tatt tid da man har gjort store forbedringer i prosjektet underveis. Nå skal vi bygge en langt mer fremtidsrettet vei, men det har også medført en del ekstraarbeid. Jeg mener det er vel anvendt tid i et generasjonsperspektiv, sier Solvik-Olsen i en pressemelding.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene