Alt hadde vore vel og bra om det ikkje var for at eg hadde oversett ei sak: Eg mangla slipestein.

Ljåslått

Eg har gitt opp! Eg har resignert og tatt steget inn i den nye tid. Eg har gått over frå ljåslått med «manuell» til ljåslått med «motorisert langorv». Men det har ikkje skjedd utan motstand, og det har kvervla opp refleksjonar frå min barndoms ljåslått og ei tid som for lengst er forbi.

Norge mangler eksportvarer når oljen tar slutt. Kampen mot klimaendringene kan være løsningen.

Norges nye klimaindustri

KLARE FOR NYE TAK: Norsk prosessindustri arbeider for å kombinere bærekraftig vekst med lavere utslipp, skriver forfatterne. Bilde fra Sleipner-plattformen.FOTO: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX

Norsk prosessindustri er ressurseffektiv og ledende i verden på klima og miljø. Men vi vil videre! Nullutslipp i 2050 er målet. Skal vi lykkes med vårt bidrag til Parisavtalen, må utslippene kraftig ned. Det krever en offensiv satsing og tett samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet.

Og nå: været!

«Helt greit», sa John Smits om været onsdag. Utenfor hos oss på Borre regner det. Endelig brytes en uendelig rekke av varme og sol, bare ispedd en sjelden tordenbyge og lyn som stifter brann i knastørre trær og lyng. Et etterlengtet omslag for alle som har et snev av gartner og landbruker i seg.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene