Mellom essensialisme og individualisme

I Klassekampen 10. august tar Roar Høstaker til motmæle mot min spaltetekst «Personlig muslim» (9. august). Han misliker at jeg, som katolikk og frigjort vestlig kvinne, er skeptisk til islam, og mener dette er fordomsfullt. Høstaker trekker frem amerikanske alt-right-bevegelser, historiens grums og korstogene som eksempler på at også kristendommen kan brukes til å legitimere vold.

Tannregulering = sosialpolitikk

MER ENN HOLLYWOODSMIL: Marilyn Monroe trengte kanskje ikke tannregulering, men mange norske pasienter gjør det – og bør få fortsatt offentlig støtte, skriver forfatteren. FOTO: NTB SCANPIX

Refusjons- og takstsystemet for tannregulering i Norge har vært under press lenge. Helsedirektoratet har gjennom år skrevet flere utredninger der de har foreslått store endringer, men lite har skjedd utover underregulering og reduksjon av takstene.

Sandberg på tur

Eg hadde aldri trudd at eg nokon gong skulle forsvara Per Sandberg. Det vart nære på denne gongen, men eg skal styre meg. Men (!) i Iransaka har det dukka opp ting som ein burde tenkje djupare på.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene