Løslater indiske fanger

Pakistan løslater 30 indiske fanger som en humanitær gest mot nabolandet i forbindelse med den pakistanske uavhengighetsdagen 14. august.

Akademikeren og agitatoren Samir Amin er død.

Stemmen fra sør har stilnet

SENTRAL: Den radikale økonomen Samir Amin på besøk i Oslo i november 2012. Amin døde søndag i Paris. Han ble 86 år.FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

«Jeg er alt som er ille: marxist, kommunist, antikapitalist – og røyker», sa Samir Amin mens han prøvde å tenne sigarilloen sin i den norske novembervinden. Vi befant oss på en terrasse på Voksenåsen i Oslo i 2012. Amin, som nylig hadde fylt 80 år, hadde kommet med en ny bok – «Verdenskapitalismens implosjon» – og var i Norge blant annet for å delta på Globaliseringskonferansen og et seminar med den norske økonomen Erik Reinert.

Når Cappelen Damm gir sin egen strømmetjeneste monopol på lydbøker, går det ut over hele bransjen.

Spiller etter egne regler

BRYTER BOKAVTALEN? Cappelen Damm begrenser mange boktitler til sin egen strømmetjeneste Storytel. Bildet viser konsernsjef Tom Harald Jenssen etter at forlagene i vår ble dømt for kartellvirksomhet. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN.

Om enkelte bokbransjeaktører i for stor grad lar seg styre av kommersielle interesser og ønske om eierskapsutbytte, og ikke av litteraturpolitiske målsettinger, svekker det kjernen i bokbransjen, nemlig litteraturen.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene