Dau fort!

Økonomer og organisasjoner er uenige om pensjonsreformen var nødvendig. Det er helt klart ingen nødvendighet med den sosiale profilen som reformen har fått.

Når OECD, Det internasjonale pengefondet og The Economist advarer mot skattepolitikken til Erna og Siv.

Arvebasert kapitalisme

ULIKHET: Dagens Høyre/Frp-regjering kan ikke skylde på at den ikke vet hva den gjør når den fjerner arveavgiften og reduserer skatten på formue og eiendom på flest mulig måter, skriver Dag Seierstad. Her Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande på regjeringens konferanse om sosial bærekraft og ulikhet tidligere i uka. FOTO: ANNIKEN C. MOHR

Med bestselgeren «Kapitalen i det 21. århundre» dokumenterte den kjente samfunnsøkonomen Thomas Piketty at i snart førti år har den samlede private formuen vokst raskere enn samfunnsøkonomien. En av virkningene er at inntektene av formue vokser raskere enn lønningene. Dette er grunnlaget for en «arvebasert kapitalisme» som fører til at de økonomiske ulikhetene i samfunnet stadig øker.

Blant kildene:

Overhørt

Overhørt

Jeg står opp og lager meg en Bulletproofkaffe; dette er muggfri, laboratorie-testet kaffe med brainoctane-olje og usaltet organisk smør laget på melk fra kuer som utelukkende beiter gress (såkalt grass fed) mikset sammen i en blender. Nam!

Modellen Sophie Lie om hvordan hun holder seg i form, til Elle
Du kan bla til neste sideBla med piltastene