Saif al-Islam Gaddafi vil stille til valg, men er etterlyst av Den internasjonale domstolen (ICC):

Kampen fortsetter i Haag

FRIGITT, MEN ETTERLYST: Etter at Muammar Gaddafis regime falt som en følge av det USA- og Nato-ledede angrepet på Libya i 2011, ble hans sønn Saif al-Islam al-Gaddafi tatt til fange av Abu Bakr-brigaden. På bildet fra 2014 deltar han på en rettshøring i Zintan i Libya. To år etter ble han frigitt, og nå sier flere kilder at han vil stille til valg i Libya. Det kan en etterlysning fra den Internasjonale domstolen i Haag sette en stopper for. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX

PÅ VENT: Libya nekter å utlevere Muammar al-Gaddafis sønn Saif al-Islam til Den internasjonale domstolen (ICC). – Vi krever at saken blir avvist, sier hans advokat til Klassekampen.

For mange i Vesten var Saif al-Islam al-Gaddafi den reformvennlige arvtakeren etter sin far Muammar al-Gaddafi, mannen som styrte Libya i over førti år.

FN advarer igjen mot sultekatastrofe i JemenOffensiv mot Hodeida fortsetter

Bomber før samtaler

FRED: Over 10.000 er drept i krigen i Jemen, og mange millioner står i fare for å sulte. USA sier nå at forhandlinger mellom partene må starte innen 30 dager. FOTO: AHMAD AL-BASHA, AFP/NTB SCANPIX

KRIG: I helga var det kraftige kamper i Hodeida. – Alle ønsker å sikre seg de beste kortene før forhandlingene starter, mener jemenittisk redaktør.

150 soldater fra regjeringshæren og Houthi-militsen ble i helga drept i kamper om den strategiske havnebyen Hodeida i Jemen. Byen er under den sjiamuslimske Iran-støttede Houthi-militsens kontroll, og den saudiledete koalisjonen har gjentatte ganger mislykkes med å få kontroll over byen.

Kan få regjering støttet av Sverigedemokraterna:

Skal prøves i Riksdagen

HÅPEFULL: Ulf Kristersson vil bli statsminister. Han støttes av Kristdemokraternas partileder Ebba Busch Thor (t.v.), mens Centerpartiets leder, Annie Lööf (t.h.) er mer usikker. © FOTO: STINA STJERNKVIST, TT/NTB SCANPIX

CRUNCH TIME: Nå skal Riksdagen stemme ja eller nei til om Moderaternas partileder Ulf Kristersson blir Sveriges nye statsminister.

– Prosessen må framover. Ny dynamikk må oppstå. De resultatløse samtalene må ta slutt.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene