Høyre intervenerte direkte i KrF-striden.

De slueste vinner

Knut Arild Hareide og hans våpendrager Emil André Erstad har åpenbart levd i den tro at KrF i motsetning til Arbeiderpartiet var en søndagsskole. KrF var ikke stedet for lumske intriger og kniver i ryggen i nattas mulm og mørke. Når lederen hadde vært i tenkeboksen og ba partiet om støtte, så var det tilstrekkelig, ikke minst når den mest aktuelle nestlederen, Kjell Ingolf Ropstad, hadde signalisert at han ikke var lederkandidat. I ettertankens klare lys framstår både Hareide og Erstad som i overkant naive og godtroende. Og hvor var KrFs svar på Haakon Lie, partisekretæren som snakker med alle og alltid vet hva folk mener? Partisekretæren som leder troppene i krig for partilederen og alltid sørger for at han har tilstrekkelig støtte i organisasjonen? Hun var det ikke lett å få øye på.

800 enkeltpersoner og 180 familier kan miste sine rettigheter som norske statsborgere, viser nye tall:

800 frykter å miste passet

GA ANSIKT: Mahad Abib Mahamud ga et ansikt til en gruppe som får statsborgerskap trukket tilbake på grunn av mistanke om ID-juks. Her er han med Karin Andersen (SV) under en støttedemonstrasjon i Brumunddal i 2017. FOTO: TORSTEIN BØE, NTB SCANPIX

FRIST: Det finnes ingen grense for når et statsborgerskap kan trekkes tilbake. MDG, SV og Rødt vil innføre foreldelsesfrist og ber om støtte fra KrF og Venstre.

– Mahad-saken var en vekker, sier Karin Andersen (SV).

Nytt russisk skytefelt for missiler utenfor kysten av Lofoten:

Varsler skyting

ØVELSER: Den russiske marinen har varslet nok en øvelse med skyting av missiler utenfor kysten av Norge, denne gangen utenfor Lofoten. Bildet viser utskyting av et missil fra en russisk fregatt i 2016 utenfor kysten av Syria.FOTO: DET RUSSISKE FORSVARSDEPARTEMENTET, AFP/NTB SCANPIX

ØVELSE: Den russiske marinen har nok en gang varslet en skyteøvelse utenfor Norge. Tidligere i november skjøt russiske styrker med skarpt i Barentshavet.

Russland har nok en gang varslet en militær skyteøvelse i nærheten av Norge.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene