Kan dere hjelpe oss, Kristelig Folkeparti?

PÅ’N IGJEN: Kan det bli nok vinteridrett, spør innsenderen, med adresse til høyere makter på Stortinget. Her drar Håvard Solås Taugbøl fra Petter Northug i Gålå. FOTO: GEIR OLSEN, NTB SCANPIX

Etter KrFs betydelige seire i høstens budsjettforhandlinger, hvor de nådde frem med en økning i barnetrygden på 1000 kroner årlig og en ikke mindre viktig reduksjon i vinhamstringen på Gardermoen med hele to flasker, henvender jeg meg direkte til ledelsen i partiet med følgende sak: Vinteridretten er i full gang, med overføringer i tv og radio fra de mange ski- og skøyteløp. Ikke minst NRK er sitt ansvar bevisst, synes det som, og dekker disse store begivenhetene med alt de har av tid og ressurser. For eksempel kjører NRKs hovedkanal også på søndagene sammenhengende idrettsoverføringer fra klokken åtte-ni om morgenen til nærmere klokken ti om kvelden, bare avbrutt av litt kveldsnytt og væroppdateringer.

Nok prat, Elvestuen

De siste årene har vi hørt mye fra tidligere og nåværende regjering om «Det grønne skiftet», men sett få utslag. Senest i Dagsrevyen nylig ramset klimaminster Ola Elvestuen opp en rekke ting vi må gjøre, som om vi har tiden for oss. Og mens han og andre politikere snakker, øker utslippene. Norsk klimastiftelse hevder i rapport 5/2018 at økningen for Norge er på nær 30 prosent siden 1990.

Schjøtt-Pedersens kortslutning

Nok en gang kommer sjefen for oljelobbyen i Norge med påstanden om at norsk olje er bra for klima. Men til tross for endeløse repetisjoner, blir ikke påstanden mer sann.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene