Nok prat, Elvestuen

De siste årene har vi hørt mye fra tidligere og nåværende regjering om «Det grønne skiftet», men sett få utslag. Senest i Dagsrevyen nylig ramset klimaminster Ola Elvestuen opp en rekke ting vi må gjøre, som om vi har tiden for oss. Og mens han og andre politikere snakker, øker utslippene. Norsk klimastiftelse hevder i rapport 5/2018 at økningen for Norge er på nær 30 prosent siden 1990.

Schjøtt-Pedersens kortslutning

Nok en gang kommer sjefen for oljelobbyen i Norge med påstanden om at norsk olje er bra for klima. Men til tross for endeløse repetisjoner, blir ikke påstanden mer sann.

Handelsnæringen trenger EØS

Det er urovekkende å se alle oppslagene i Klassekampen om økende motstand mot EØS-avtalen, senest fra Amundsen i Frp den 27.november. Han kaster seg på debatten i Fellesforbundet med påstander om at EØS forringer arbeidsvilkår i industrien og fører til globalisering. Det er partene i Norge og norske politikere som har ansvar for arbeidsvilkårene i Norge, og EU/EØS svarer først og fremst på globaliseringen, men driver den ikke. Det er det amerikanske og kinesiske selskaper som gjør. EUs makt ligger først og fremst i regulatoriske svar på globaliseringen, noe personvernlovgivningen, forbrukerlovgivningen og konkurranselovgivningen er eksempler på.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene