Ny IA-avtale klar

Partene i arbeidslivet er blitt enige med staten om en ny avtale om et inkluderende arbeidsliv. Avtalen blir undertegnet tirsdag, skriver Fri Fagbevegelse.

Analytikere tror Norge om få år vil produsere mer olje- og gass enn noensinne:

Setter ny oljerekord i 2024

NYTT FELT: I går startet produksjonen av gass fra Aasta Hansen-feltet i Norskehavet. Flere nye prosjekter gjør at norsk produksjon av olje- og gass vil få en ny topp i 2024, tror Rystad Energy. Bildet er fra byggingen av plattformen. FOTO: MARIT HOMMEDAL, NTB SCANPIX

NY TOPP: Norsk oljeproduksjon vil øke så raskt framover at den gamle rekorden av Norges totale produksjon fra 2004 står for fall, mener ledende oljeanalytiker.

I 2004 het Norges statsminister Kjell Magne Bondevik, Hellas vant fotball-EM, og en nettside for Harvard-studenter kalt Facebook ble startet. Dette året nådde også norsk olje- og gassproduksjon sin foreløpig toppnotering med en gjennomsnittlig dagsproduksjon på 4,56 millioner fat oljeekvivalenter. Siden den gang har produksjonen falt med om lag 10 prosent.

Diskuterer frist for å ta tilbake norske statsborgerskap:

Fristet av frist

PÅ GLØTT: Jon Engen-Helgheim vil ikke avvise helt bastant at foreldelsesfrist for tilbakekall av statsborgerskap kan bli aktuelt. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

HESTEHANDEL: Foreldelsesfrist for tilbakekall av statsborgerskap kan bli en del av regjeringsforhandlingene – hvis sakene går utenom domstolene.

I går gikk høringsfristen ut for et forslag regjeringen høyst motvillig har sendt ut på høring. Det gjelder domstolsbehandling av tilbakekall av statsborgerskap, som opposisjonen fikk gjennomslag for på Stortinget i mai 2017.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene