Polariseringens nødvendighet

I Klassekampen den 14. desember gjør Bjørgulv Braanen seg noen tanker om «polariseringens dynamikk». Han tar blant annet opp klassesamfunnets skjerpede sosiale og økonomiske motsetninger og at store konflikter kan ende med revolusjon og samfunnskollaps. Han advarer mot at motsetningene kan føre til polarisering i politikken der man ikke lenger har arenaer hvor alle kan møtes for debatter og meningsdannelse.

Nå må verden våkne opp

ILLUSTRASJON: KNUT LØVÅS, KNUTLVAS@GMAIL.COM

I februar opplevde stillehavsøya Tonga den verste tropiske syklonen i sin historie. I sommer brant 25.000 hektar svensk skog, i september herjet en tropisk syklon i Karibia og Florida, i november brant byen Paradise ned og 25.000 mennesker mistet sine boliger mens brannfolk i Malibu klarte å redde millionvillaen til Hollywood-stjernen Kim Kardashian. I februar ble min egen skiferie i olympiabyen Lake Placid ble bokstavelig talt vasket bort av en varmfront. Klimakrisens alvor har aldri vært så tydelig som i 2018. Endringene er klare og har konsekvenser for deg og meg.

Helge-gravlegging

Eirik Lae Solberg fra Oslo Høyre har foreslått at gravlegging bør kunne skje i helger av hensyn til religiøse minoriteter som eksempelvis jøder og muslimer. Forslaget har absolutt aktualitet og bør etterkommes ikke bare for Oslo, men på landsbasis.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene