Forbrukere i alle land, foren eder!

ALL MAKT I DENNE SAL: Forbrukere har stor mulighet til å mobilisere, skriver Arne Øgaard. Her står newyorkere i kø for Black Friday-salg på Macy’s. FOTO: TREVOR COLLENS, AFP/NTB SCANPIX

I 2016 påpekte forbrukerøkonom Runar Døving at forbrukerne kunne ta over verden hvis de organiserte seg – men han konkluderte med at de ikke gjorde dette fordi forbrukerne var en kategori og ikke en gruppe.

Styrket støtte til oljevirksomheten, Sæther

Et stort flertall av det norske folk mener det er viktig å opprettholde norsk olje- og gassindustri. I august i fjor publiserte vi en undersøkelse utført av Kantar TNS som viser at dette gjelder 74 prosent av alle spurte og 85,5 prosent av dem som har bestemt seg.

Godt nok?

Nyttårsaften skrev jeg en kommentar om tilstandene i Oslo-Filharmonien (OF) i forkant av at Klaus Mäkelä tiltrer som ny sjefdirigent. Under tittelen «Uriktige påstander» ble kommentaren besvart lørdag 5. januar av OFs kunstneriske plansjef Alex Taylor, cellist Hans Josef Groh og solotrombonist Audun Breen. Selv om jeg i min kommentar refererte til Vårt Lands artikkel fra 2. juli i fjor der det framgår at orkesterets musikere stemte imot en forlengelse av Asilij Petrenkos kontrakt, ønsker OF at dette ikke skal anses som «konfliktfylt eller dramatisk». Men mitt hovedpoeng er at det var kunstnerisk klokt av musikerne å si nei til Petrenko.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene