På sokkel

  • Den verdskjende komponisten Edvard Grieg var bergensar, noko bergensarar flest kan vere snare med å minne andre på. Bustaden til Edvard og Nina Grieg, Troldhaugen, er eit elska turistmål vitja av 80.000 kvart år. Grieghallen er byens storstove og konsertsal. Griegakademiet er namnet på Institutt for musikk ved Universitetet i Bergen. Edvard Griegs plass, Edvard Griegs vei og Quality Hotel Edvard Grieg er døme på namn der komponisten vert heidra eller nytta til pynt. Men det vart aldri noko av då bergensarar ville kalle flyplassen opp etter komponisten. Avinor valde i staden Bergen lufthavn, og det lever nok bergensarane godt med.

Næringslivet jubler over den nye regjeringserklæringen:

Full pott for NHO

GLAD: Administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid ser fram til å samarbeide med den nye regjeringen. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

GLEDE: Både NHO og Virke har funnet mye å glede seg over i den nye regjeringsplattformen. Skattepolitikken, satsing på private og ønsket om frihandel trekker opp.

– Mitt helhetsinntrykk er at dette er en regjering som ønsker å samarbeide med bedriftene om å skape arbeidsplasser. Det er svært positivt, sier administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid.

Foreldre får over en halv million mindre i boliglån av banken for hvert barn:

Barn stopper boligdrøm

ULIKE SIGNALER: Tobarnsmor Ann-Malen Olsen (31), her sammen med Konrad (1), reagerer på motstridende signaler fra regjeringen. Den ber flere få barn tidlig, men har gjort det vanskeligere for foreldre å komme seg inn på boligmarkedet.

REGLER: Statsministeren vil at flere skal få barn når de er unge, men regjeringen har innført regler som tvinger bankene til å redusere boliglån til foreldre.

«Norge trenger flere barn», sa statsministeren i nyttårstalen. Regjeringen vil at nordmenn skal føde flere og starte tidligere. Oppfordringen følges opp av regjeringens tverrdepartementale fødegruppe som jobber med tiltak som skal få flere til å få barn i studietida.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene