En hel kultur har blitt borte. Vi kan ikke ignorere arbeiderklassens identitetskrise, skriver James Bloodworth.

Farvel til arbeidsfellesskapet

HVOR ER WILMA? De nye arbeidsplassene har verken fortidens solidaritet eller sosiale nettverk, skriver James Bloodworth. Her en ansatt på jobb med å plukke varer på et Amazon «fulfillment centre» i Peterborough i Storbritannia. FOTO: CHRIS J. RATCLIFFE, AFP/NTB SCANPIX

Det er ingen overdrivelse å si at arbeiderklassen i Storbritannia står midt i en identitetskrise. Det er spesielt merkbart i det som var blomstrende industribyer for bare noen tiår siden – tidligere kullgruvebyer, for eksempel i The Midlands eller South Wales. Steder som ligger langt, langt fra Westminster. Steder der flertallet stemte for brexit.

Oversatt av Inger Sverreson Holmes.

USA har dyttet Venezuela til kanten av stupet. Oppmuntringen til å løse krisa med vold gjør vondt verre.

Kuppet må stoppes nå

OMSTRIDT: Opposisjonsleder Juan Guaidó har erklært seg selv president i Venezuela, til umiddelbar støtte fra USA og deres allierte – som lenge har ønsket regimeskifte. FOTO: FERNANDO LLANO, AP/NTB SCANPIX

Amerikanske myndigheter må slutte å blande seg i Venezuelas interne anliggende, spesielt med det formål å styrte landets regjering. Handlingene til Trump-administrasjonen og dens allierte i regionen er nesten garantert å gjøre situasjonen i Venezuela verre og føre til unødvendig menneskelig lidelse, vold og ustabilitet.

Underskrevet av 70 akademikere, journalister og intellektuelle. Hele lista finnes på dagens.klassekampen.no. Oversatt av Axel Nygaard.

Høyres helsevesen

I Klassekampen 25. januar hevder Sveinung Stensland, helsepolitisk talsperson i Høyre, at min sammenligning av Høyre sine føringer i helse- og omsorgspolitikken med systemet i USA, er misvisende.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene