Dagens sukk

Folk blir troende fordi de helst vil være et annet sted

HAUK

JORD OG BRUK

BLODIG ALVOR

BÆÆÆREKRAFTIG? For mange er lyden av sauebjøller frå bøen eit vårteikn. Men no blir dyret også kopla til klimaendringane som trugar oss. FOTO: ANNIKEN C. MOHR

MATEN VÅR: Klimarekneskapen ser stygg ut for mange norske bønder. Men det finst nokre lyspunkt for oss som bryr oss om både bonden og klimaet.

Eg hugsar den gongen besten skaut ein skabbrev. Reven hadde gått laus i bygda mi fram til ei kule gjorde slutt på han. Då bror min kom heim frå skulen og fekk høyra nyheita, såg han anklagande på mor. Han spurte så, i fullt alvor, om me måtte ha rev til middag.

Tror rød nestleder kan samle KrF etter veivalget: – Må vise at det er plass til alle

Krever rød nestleder

SER TIL VENSTRE: Oslo KrFs gruppeleder Erik Lunde (t.v.) støttet tidligere partileder Knut Arild Hareide i KrFs retningsvalg. Her er de på et landsstyremøte i 2017. FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX

VEIEN VIDERE: Regjeringsvalget splitter KrF, men en rød nestleder kan være en måte å samle partiet, tror partifolk.

Etter at Knut Arild Hareide takket nei til å bli parlamentarisk leder, består partiledelsen i Kristelig Folkeparti av både en fungerende partileder og en nestleder som under fjorårets veivalg gikk inn for å samarbeide med Solberg-regjeringen. Flere håper nå at også mindretallet i partiet inkluderes når en ny nestleder skal velges på landsmøtet i april.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene