Vil kutte støtten til trossamfunn som driver «homo-terapi:

Ingen tro på hjelp

HARDT MOT HARDT: SVs stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård vil ikke gi statsstøtte for «homo-heling».

NEI: SV vil kutte offentlig pengestøtte til trossamfunn som tilbyr «homobehandling». Tilhelhet mener det er riktig å hjelpe folk ut ifra deres egen overbevisning.

– «Homobehandling» er en organisert, grov form for sosial kontroll, sier SVs stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård.

Johan H. Andresen har tro på ungdommen. Men han tviler på om oljenæringen klarer å stoppe opp i tide:

Oljeeier tviler på oljas framtid

PRAKTISK: Johan Henrik Andresen er en norsk industri- og finansmann og eier blant annet konsernet Ferd.

FRAMTIDA: En av Norges mektigste eiere tror det kan være en fare for at oljenæringen er for optimistisk, og at politikerne på et tidspunkt derfor må si stopp.

Blant Norges rikeste finner man redere, dagligvarebaroner, industrikapitalister og fiskeoppdrettere. Og Johan H. Andresen og familien, som like godt satser i alle disse næringene og flere til.

Gir 1,6 milliarder til datasikkerhet

SIKKERT: Regjeringen vil bruke totalt 1,6 milliarder kroner til tiltak for digital sikkerhet. I går la statsminister Erna Solberg og fire statsråder fram to nasjonale strategier, én for digital sikkerhet og én for digital sikkerhetskompetanse. Ett av de viktigste tiltakene er en bevilgning på 497 millioner kroner til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). – Vi opplever ganske mange angrep og dataangrep fra fremmede makter, kriminelle og andre. Nå styrker vi NSM med en halv milliard for at man skal kunne sette ut flere og bedre digitale brannalarmer. Dette skal hindre datainnbrudd og øke den digitale sikkerheten, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene