Beretningen om varslet arbeidsløshet

Arbeiderpartiet slet lenge med å definere «full sysselsetting» ved å heve taket fra 1 til 2 prosent. I dag er det 30 år siden det ble satt ny rekord i arbeidsløshet i Norge på denne siden av andre verdenskrig med 123.000 personer helt uten arbeid.

Hvem var det som skulle vise veien ut av klimadilemmaet, igjen?

Ekte lederskap

HANDLING FORANDRER VERDEN: Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg ankom i forrige uke perrongen i Davos etter en togtur på 32 timer til de sveitsiske fjellene, der hun ville minne verdens rikeste på at de har ødelagt planeten. FOTO: VALENTIN FLAURAUD/NTB, SCANPIX

Hvem leder oss ut av klimakrisa? På tross av flere tiår med diskusjoner om å få ned CO2-utslippene våre, gikk de som vanlig opp igjen i fjor – med nesten tre prosent. På de drøyt tjue år som har gått siden Kyoto-protokollen ble underskrevet, har fossile utslipp økt med nesten halvparten. Verdensledernes fallitt og industriens grådighet gjenspeiles av smeltende poler, langvarige tørkeperioder og stadig sterkere orkaner.

Stefan Sundström, Anna Blix, Frans-Jan Parmentier og Anne Sverdrup-Thygeson skriver om natur, miljø og landbruk i Klassekampen hver fredag.

Dagens sukk

Det er en tragedie at man ikke erkjenner tilværelsen som en komedie

HAUK
Du kan bla til neste sideBla med piltastene