Frps bompengeseier kan føre til flere bompengeprosjekter, ifølge økonomer:

Kan gi bompenge-boom

BOMSKUDD: Frp har fått gjennomslag for at den nye flertallsregjeringen skal innføre et nytt skattefradrag for bompengeutgifter. Det kan føre til flere bompengeprosjekter, tror økonomer. FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX

BOMTUR: Regjeringen skal innføre skattefradrag for bompenger. Det kan føre til flere bompengeprosjekter, ifølge Transportøkonomisk institutt og NHO.

En av Frps viktigste seiere i regjeringsplattformen er et løfte om skattefradrag for bompengeutgifter. Hvordan fradraget skal utformes, er ikke konkretisert. Uansett er det ikke sikkert at Frp-seieren vil slå helt ut slik Frp har sett for seg.

Næringslivseier frykter politiske motsetninger basert på etnisitet og religion:

Vil ha mer klassekamp

ØKONOMISKE MOTSETNINGER KAN LØSES: Investor Jens Ulltveit-Moe sier at den marxistiske klasseanalysen har blitt erstattet med motsetninger basert på etnisitet og religion. Det er ingen godt utvikling, mener han.

UROLIG: Jens Ulltveit-Moe mener at mer omfordeling må til for veie opp for tapet som globaliseringen har påført Vestens arbeiderklasse. Han vil ha mer klassekamp for å hindre rasisme og systemkollaps.

I en serie intervjuer møter Klassekampen næringslivstopper for å høre hvilke utfordringer de mener norsk økonomi og samfunn står overfor framover.

Alle bilferger skal bli elektriske

SETTER FRIST: Regjeringen ønsker slutt på dieselstank og støyende ferger. Innen 2025 skal alle bilferger gå på strøm, og flere fergerederier er på god vei til å nå målet. Før påske skal regjeringen legge fram en handlingsplan for grønn skipsfart, der også ferger og skyssbåter blir nevnt. – Det er en målsetting å elektrifisere hele fergesektoren innen 2025, sier statssekretær Atle Hamar (V) i Klima- og miljødepartementet til NRK. Det er 130 fergesamband i Norge, med til sammen rundt 200 ferger, ifølge NRK. – Vår oversikt viser at innen utgangen av 2021 vil over 70 ferger ha batteri installert, sier avdelingsdirektør Edvard Sandvik i Vegdirektoratet.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene