Myra, maten og suvereniteten

Nedbygging av myrjord kommer til debatt i Næringskomiteen på Stortinget denne uka. Bakgrunn er tanker om at myrjordvern kan bidra til å redusere landbrukets klimautslipp. La det være sagt: vi i næringa leter med lys og lykter for å finne slike tiltak. Men er forbud mot dyrking av myr til landbruksformål svaret?

Vi støtter Venezuela

Trondheimskonferansen i januar samlet 630 tillitsvalgte fra hele landet. Konferansen tok enstemmig avstand fra de økonomiske sanksjonene og truslene mot Venezuela som president Trump initierte fra og med 2017.

NRK + Arte = sant

Marianne Bjørneboe lyser opp januar-hverdagen med sitt innlegg i Klassekampen 31. januar. Mens vi drukner i sport, og det trues med mer, ser vi ikke en eneste kunstutstilling og knapt en opera eller teaterforestilling. Vi har noen gode debattprogrammer, men trenger dialogprogram hvor hensikten ikke er å vinne en debatt, men å få frem større forståelse, innsikt og kanskje sågar noen visjoner. Det ville være en berikelse å kunne følge arbeidet og tenkingen til flere kunstnere og kreative folk i statskanalen!

Du kan bla til neste sideBla med piltastene