På den tid ankom pludselig ved daggry en normannisk flåde til handelspladsen Quentovic, hærgede frygteligt og lagde alt øde der, ide de dræbte og fangede mennesker uanset køn, så at de ikke efterlod andet i byen end de bygninger, som blev købt fri med penge.

Norge må frigi opplysninger om tidspunkt og geografiske koordinater for bombemålene i Libya i 2011.

‘Ingen uønskede sivile tap’

HVORDAN GIKK DET, TRO? Under «Operation Odyssey Dawn» i 2011 fløy de norske flygerne 615 tokter og slapp 588 bomber over Libya. Det var opp til piloten å finne egnede bombemål. FOTO: LARS MAGNE HOVTUN/FORSVARET, NTB SCANPIX

10. april 2012 presenterte forsvarssjefen Harald Sunde Forsvarets årsrapport. Han kunne fortelle at de norske flygerne fløy 615 tokter og slapp 588 bomber over Libya i 2011. Forsvarssjefen roste flygernes dyktighet ved å slå fast: «Det var ingen uønskede sivile tap i forsvarets dokumentasjon». Dette til tross for at «det var en svært krevende operasjon, men vi bommet ikke. Hver våpenleveranse (!) er dokumentert. Hvert angrep ble filmet».

Respekt, Rønsen

TRO: Viktig for mange. © MALERI: NICOLAES MAES (1634–1693)

Kjære Arild Rønsen, jeg leser ofte din spalter først på en fredag. Nå det gjelder spalten din fra 1. februar: Jeg var innom ulike tros- og livssynssamfunn i Oslo på grunn av valgkampen i 2015. OMG! For en homofobisk gjeng – men å ta fra dem pengestøtte er jeg usikker på.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene