Mulig rødgrønn restart i Trondheim:

Tilbake til start

RYDDEJOBB: Trondheim Aps ordfører Rita Ottervik. FOTO: FRIDA HOLSTEN GULLESTAD

Arbeiderpartiet i Trondheim har de siste månedene kranglet som småunger om hvem som skal stå på de øverste plassene på nominasjonslista når partiet rigger seg for en tøff valgkamp. Frontene har stått mellom ordfører Rita Ottervik og hennes allierte, og byens AUF-ere. Kjernen i konflikten har vært Otterviks ønske om å få på plass sine egne folk for å rydde opp etter den tidligere sentrale Ap-politikeren Rune Olsø, som ble etterforsket for korrupsjon.

Regjeringen avviser Petter Stordalens forslag om nordisk skatteregime for nettgigantene:

Tør ikke yppe med Google

VIL HA MED RESTEN: Statsminister Erna Solberg og regjeringen vil vente på internasjonal enighet om hvordan få nettgiganter som Facebook og Google til å betale skatt til Norge. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

PÅ VENT: Regjeringen og NHO krysser fingrene for internasjonal enighet om å tvinge nettgigantene til å betale skatt. LO mener vi ikke kan vente på resten av verden.

Internettgiganter som Facebook, Amazon og Google omsetter for milliarder i Norge hvert år, men betaler bare lommerusk til statskassa.

Turistboomen har gitt 400 prosent flere gjester på 25 år:

Ser identitetskrise

MASSIVT: Masseturismen som cruiseskip fører med seg, kan gå ut over steders identitet, mener førsteamanuensis Anniken Førde. Her besøker et cruiseskip Flåm i fjor sommer. FOTO: GUNNAR WIEDERSTRØM

ADVARER: Det er ikke bare jubel for pengene turistveksten drar inn. Mange frykter for hjemplassens identitet, og minoriteter synes ikke, viser ny forskning.

Forsker Anniken Førde ved Norges arktiske universitet (UiT) jobber med stedsutvikling og konkluderer med at lokalbefolkninger frykter at turisme endrer lokalsamfunn.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene