Amerikanske våpen havner i feil hender

I KRIG: Jemenittiske soldater i hovedstaden Sana. FOTO: MOHAMMED HUWAIS, AFP/NTB SCANPIX

ARSENAL: Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater har forsynt al-Qa’ida-tilknyttede opprørere i Jemen med våpen de har fått fra USA, ifølge CNN og Al Jazeera.

Salafister og andre ytterliggående militsgrupper har også fått amerikanske våpen fra Saudi-Arabia og Emiratene, stikk i strid med avtalene de to landene har inngått med USA, ifølge CNN.

Palestinske barn får en tøff skolevei når TIPH-observatørene kastes ut:

Israel kvitter seg med vitner

I SKUDDLINJEN: Palestinske barn passerer en israelsk politimann i Hebron i 2012. Nå må de gå til skolen uten internasjonale observatører.FOTO: JACK GUEZ, AFP/NTB SCANPIX

Kjøpmennene som holder ut i basaren i Hebrons gamleby har satt netting over den smale gata. Den beskytter noe mot søppel og stein som kastes ut fra bosettere lenger opp i byggene. Tisseflaskene bosetterne tømmer ut, verner ikke nettingen mot.

Det er ikke så enkelt som at industri i distriktene skaper verdier og tjenester i byene ikke gjør det, skriver Markus N. Reitan.

Kan vi leve av Dagsnytt 18?

FORTSATT VIKTIGST: Det er ikke til å komme fra at industri er det som gir vekst i Norge. Men industri bør tolkes som mer enn bare produksjon, skriver Markus Reitan. Her fra Rosenberg-verftet i Stavanger. FOTO: MARIE VON KROGH

Lever Norge av varer eller tjenester? Skapes verdiene i Stavanger, Oslo, langs kysten eller i havrommet?

Du kan bla til neste sideBla med piltastene