Grenseløst smålig, KK

Klassekampen feiret i går sin 50-årsdag med all den fortjente heder som må tilskrives det unike pressehistoriske løftet avisa representerer. Det er en historie om kollektiv og frivillig innsats fra tusener av entusiaster, men også om en målretta journalistikk og politisk ledelse som koordinerte denne innsatsen fra månedsavis via ukeavis til dagsavis.

Helt enig – Norge har en klar og tydelig Israel-politikk

Torstein Dahle lanserer i Klassekampen (2. februar) en internasjonal kampanje mot at Norge får et sete i sikkerhetsrådet, begrunnet i norsk holdningsløshet til Israels okkupasjon av Palestina.

Er vinter-OL snart historie?

EN LØSNING PÅ OL-FLOKA: Denne mannen inntok skøytebanen iført et upåklagelig tyllskjørt etter medaljeseremonien for skøyteløp under OL i Pyongchang i 2018. FOTO: MLADEN ANTONOV/AFP, NTB SCANPIX

FIS-president Gian-Franco Kaspers lagde nylig skandale. I et intervju med den sveitsiske avisen Tages-Anzeiger tok han tok til orde for at OL i fremtiden burde arrangeres i diktaturer. «De må ikke spørre folket. Det handler om idretten. Hvor det foregår, er av mindre betydning», sa Kasper, som også er æresmedlem i Den internasjonale olympiske komité (IOC). Ifølge NRK har Kasper nå beklaget og kaller det hele en misforståelse. Han har imidlertid ikke hevdet å være feilsitert.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene