Postkassene flyttes fra Spildra til kommunesenteret:

Åtte timer unna

PÅ POST: Aud Klausen (72) er sauebonde og poståpner på Spildra i Kvænangen. Nå legger posten ned, og bygdefolket må reise åtte timer for å hente post.

INGEN SPØK: Fra 1. april må folket på øya Spildra i Kvænangen hente posten sin i Burfjord. Bare reisen tar åtte timer.

Posten Norge viser til at antallet brev går dramatisk ned, og at de må effektivisere og finne nye inntjeninger. Øya Spildra og nabobygdene Seglvik og Reinfjord rammes av innsparingen og får sine postkasser flyttet til kommunesenteret Burfjord.

Iver Neumann mener Norge må ri flere hester i utenrikspolitikken og vende seg mot EU:

Venter på den tyske marine

KONTINENTAL: Iver Neumann har vært tilhenger av et norsk EU-medlemskap siden 1980-tallet. Det er ikke aktuelt nå, medgir han, men forskeren tror likevel at den nye usikkerheten i alliansen med USA kan bringe Norge nærmere EU og Tyskland.

TYSKTIME: Det er ikke mulig å legge seg noe tettere på USA nå, sier Iver Neumann. Han vil heller se til kontinentet.

Den første uka i november, høsten 2016, ble partiene på Stortinget enige om den nye forsvarsplanen. Russland hadde rustet opp, og Stortinget ville forsterke forsvaret av landet.

Vil dele politistasjon

SAMARBEID: Frp-representanter og Aps lokale ordfører vil ha en felles politistasjon midt grensa mellom Norge og Sverige ved Magnormoen i Hedmark. – Planen går ut på å ha halvparten av politistasjonen i hvert land, opplyser Frps Himanshu Gulati i justiskomiteen på Stortinget. Eidskog-ordfører Kamilla Thue (Ap) sier prosjektet er svært viktig både for Eidskog og Eda.©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene