Lørdag samlet egyptere fem tonn med avfall fra Nilen i Kairo. Prosjektet vinner oppslutning.

Vil rense Nilen for plast

FORURENSET: Nilens bredder i Kairo er full av plastavfall og alger. Greenich samler støtte for dugnadsprosjektet med å rydde søppel.

I GANG: Very Nile-prosjektet er Egypts første av sitt slag. Målet er å rense Nilen for plastavfall. – Det hjelper ikke å rense hvis folk fortsetter å kaste, sier en av initiativtakerne.

Skolestreiker for klimaet brer om seg i europeiske byer:

Skulker for klima

FORLOT KLASSEROMMENE: Nær 70.000 skoleelever og studenter droppet i går undervisningen for å streike mot politikeres manglende handlekraft i klimasaken. Her fra en protest i Brussel i januar. FOTO: GEERT VANDEN WIJNGAERT, AP/NTB SCANPIX

RULLER: I by etter by streiker europeiske elever og studenter for klimaet. – Vi er nødt til å få ballen til å rulle, sier en av initiativtakerne til klimastreik i Paris.

President Trump vil bygge mur mot Mexico med krisedollar:

Spiller trumfkortet

PÅ GRENSA: USAs president Donald Trump vil ta penger fra bistands- og forsvarsbudsjettet for å bygge grensemur, som her i Tijuana i Mexico. FOTO: GREGORY BULL, AP/NTB SCANPIX

VRENGER LOMMA: Etter å ha lett etter penger til grensemuren i over to år, løfter Donald Trump saken ut av Kongressen ved å erklære en nasjonal krise på grensa til Mexico.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene