Skolestreiker for klimaet brer om seg i europeiske byer:

Skulker for klima

FORLOT KLASSEROMMENE: Nær 70.000 skoleelever og studenter droppet i går undervisningen for å streike mot politikeres manglende handlekraft i klimasaken. Her fra en protest i Brussel i januar. FOTO: GEERT VANDEN WIJNGAERT, AP/NTB SCANPIX

RULLER: I by etter by streiker europeiske elever og studenter for klimaet. – Vi er nødt til å få ballen til å rulle, sier en av initiativtakerne til klimastreik i Paris.

20. august i fjor satt Greta Thunberg seg foran Riksdagshuset i Stockholm. «Skolstrejk för klimatet» sto det med svarte tusjbokstaver på 16-åringens hvite plakat.

President Trump vil bygge mur mot Mexico med krisedollar:

Spiller trumfkortet

PÅ GRENSA: USAs president Donald Trump vil ta penger fra bistands- og forsvarsbudsjettet for å bygge grensemur, som her i Tijuana i Mexico. FOTO: GREGORY BULL, AP/NTB SCANPIX

VRENGER LOMMA: Etter å ha lett etter penger til grensemuren i over to år, løfter Donald Trump saken ut av Kongressen ved å erklære en nasjonal krise på grensa til Mexico.

Torsdag kveld annonserte minoritetslederen i Senatet Mitch McConnell (R) at presidenten kom til å skrive under på den nye budsjettavtalen til Kongressen. McConnell annonserte samtidig at Donald Trump i løpet av de nærmeste dagene vil erklære en nasjonal krise på grensa til Mexico.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene