Invitasjonen av Branko Lukic

Denne uka har Human internasjonale dokumentarfilmfestival, Fritt Ord og Sant & Usant invitert Dermot Groome og Branko Lukic, henholdsvis hovedadvokat i aktoratet og forsvarsadvokat i krigsforbrytersaken mot Ratko Mladic. De er sentrale i filmen «The Trial of Ratko Mladic», som vises på festivalen. Invitasjonen av Lukic har skapt en del reaksjoner. Vi har likevel valgt å opprettholde invitasjonen av flere grunner.

Trojanske hester

Klassekampen og resten av Medie-Norge åpner spaltene for «opposisjonsaktivister» som støtter forsøket på statskupp i Venezuela. Akademikere som Leif Marsteinstredet og Aslak Orre, norsk-venezolanske Thor Halvorsens løpegutter, kom raskt på banen (Klassekampen 29. januar). Halvorsen og hans USA-baserte stiftelse Human Rights Foundation er initiativtakere til det årlige Oslo Freedom Forum som støttes med millioner av UD og Oslo kommune. Med seg på laget har Thor blant annet Civita, Amnesty og Den norske Helsingforskomitéen.

Fortellingen om den digitale dommedag

I Klassekampen torsdag 14. februar kan vi lese artiklene «Farvel til skriftkulturen» og «Leseforskere slår alarm». Begge skrevet av journalist Bjørn Vassnes. Her presenteres skrekkscenarioer om at flere sider ved « ... skriftkulturen står nå i fare, fordi nett- og skjermmediene påvirker hjernen på en annen måte enn den trykte teksten gjør».

Du kan bla til neste sideBla med piltastene