Jan Bøhler inn i kampen for Ullevål – utfordrer Høie:

Frykter fiasko

SLITSOMT: Prosessen med nedlegging og nå bygging av Aker som lokalsykehus er slitsom sløsing med tid og penger, sier Jan Bøhler. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

ADVARER: Aps Jan Bøhler frykter en ny «Aker-skandale» dersom Ullevål sykehus legges ned, og stiller kritiske spørsmål til helseministeren.

Stortingsrepresentanten fra Groruddalen, Jan Bøhler (Ap), mener at sporene fra nedleggelsen av Aker som lokalsykehus skremmer, og advarer om at historien kan gjenta seg ved en avvikling av Ullevål. Onsdag stiller han spørsmål til helseminister Bent Høie (H) i Stortinget om økonomien i den gigantiske sykehusbyggingen i Oslo.

Evgeny Morozov sier at stordata har en politisk verdi som vi ikke kan la Silicon Valley monopolisere:

Kunstig intelligens til folket

TA TILBAKE KONTROLL: Forfatter Evgeny Morozov mener stordata og kunstig intelligens er viktig infrastruktur som må eies og styres av fellesskapet. Han mener teknologien i dag blir monopolisert av en håndfull amerikanske og kinesiske selskaper.

ADVARER: Kunstig intelligens gir oss selvkjørende biler og datamaskiner som kan kommunisere muntlig. Teknologien er for viktig til at en håndfull amerikanske og kinesiske selskaper skal eie den, advarer ekspert.

Hviterusseren Evgeny Morozov besøker Norge for å delta på dagens Manifestkonferanse. Han har skapt seg et navn på å helle kaldt vann i årene på teknologioptimistene som mener at internetteknologi kan løse alle verdens problemer og være en demokratisk og frigjørende kraft. Teknologien kan like godt brukes av autoritære regimer til å undertrykke befolkningen og av teknologigiganter til å skaffe seg enorm profitt på bekostning av fellesskapet, mener han.

Medisinleverandør må i hastemøte

HELSE: Statens legemiddelverk har bedt om et møte med Norsk Medisinaldepot (NMD) om en feilleveranse av ferdigdoserte tabletter, skriver Rogalands Avis. Fastleger i Stavanger har oppdaget flere alvorlige feil i pakker med ferdigdoserte tabletter fra Norsk Medisinaldepot til pleietrengende i kommunen. – Vi har gitt saken full prioritet i dag og ser svært alvorlig på situasjonen som har oppstått, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, til avisa. NMD opplyser at alle feil har blitt rettet så snart de er oppdaget og beklager hendelsen. ©NTB

Du kan bla til neste sideBla med piltastene