Akademiske flyreiser

Akademikerne ved Universitetet i Oslo flyr stadig mer, og Kjerstin Aukrust utfordrer i Klassekampen 2. mars rektor Svein Stølen på at det bør være mulig å klare seg med mindre reising. Stølen jatter med, men avfeier med at «jeg er også opptatt av den akademiske friheten».

Misforstått om grasrotas ønske

I en debatt om krisa i Venezuela kritiserte vi Iselin Strønen for å ha misforstått Overgangsloven parlamentet har vedtatt. I svar 7. mars rister hun i våre skrivebord så det skjelver, men vi tror fremdeles ikke hun forstår Overgangsloven.

Upresist?

Min kronikk om fosterreduksjon har ført til debatt, det var ønsket. Lege Berit Austveg (6. mars) har problemer med at jeg refererer til andres meninger. «Ekstrem sortering og kjønnsseleksjon», er professor Ola Didrik Saugstads ord. Men det må være klart at har man et tvillingpar med forskjellig kjønn, må man velge det ene kjønnet ved fosterreduksjon. Mange tror at det døde fosteret fjernes, siden vi sier tvillingabort. At det døde fosteret ikke vokser men mumifiseres, tror jeg de fleste forstår.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene