Økt snøskredfare i helga

VÆR: I helga er det snøskredfare i store deler av landet, og farenivået oppjusteres til rødt nivå. Nord i landet ventes det stor skredfare i Ofoten, Salten og Svartisen, mens det på Vestlandet meldes om stor snøskredfare i Indre Fjordane, Indre Sogn, Voss og Hardanger, ifølge Varsom.no. I Nord-Norge er det nysnø og vedvarende svake lag som skaper den store skredfaren. – Det vil altså bli svært krevende forhold i nord, vi anbefaler folk å holde seg unna skredterreng, sier vaktleder Emma Barfod i Snøskredvarslingen. Sør-Norge er preget av mildværet de siste dagene, og det ventes mye nedbør og vind både på Østlandet og Vestlandet. ©NTB

Barn og unge med aksjoner i hele landet

TOK TIL GATA: Petra Nubdal Skipenes, Aurora Dalen Granås og Maria Sofia Haug aksjonerte i Trondheim i går. FOTO: JO SKÅRDERUD

UNG KAMP: Petra, Aurora og Maria i Trondheim kjemper for jorda. De står sammen med barn og unge over hele landet.

Petra Nubdal Skipenes, Aurora Dalen Granås og Maria Sofia Haug var blant anslagsvis 3000 barn og unge som gikk med hjemmelagde plakater og ropte ut i gatene i Trondheim i beste skoletid fredag formiddag.

Han som speler så herleg, er djevelen sjølv.

Indre demonar

Skaparkrafta er kaotisk. Ingen kan laga god musikk utan å gje seg villskapen i vald. Det same gjeld for biletkunst og litteratur, for alt som ikkje berre er repetisjon av noko som er laga før.

Ikkje søtt, ikkje surt, ikkje bittert – men salt. Solveig Aareskjold skriv om det ho sjølv vil i Klassekampen kvar laurdag.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene