Bare 16 av fjorårets 38 skjønnlitterære debutanter søkte om Statens kunstnerstipend. Ingen fikk.

0 kroner til debutantene

ALTERNATIV INNTEKT: Forfatterdebutant Ragnhild Eskeland fikk verken arbeids- eller diversestipend. Når foreldrepermisjonen er ferdig, må hun dermed bruke mer tid på annet arbeid enn skriving når hun skal finne form og innhold til sin andre bok.

Ingen av fjorårets skjønnlitterære debutanter fikk stipend fra Kulturrådet i år. – Om man ikke løfter forfatterskap i sin begynnelse, er det noe som er galt, mener forlagsredaktør Mattis Øybø.

– Jeg hadde et lite håp, så jeg ble naturligvis skuffa. Jeg har begynt på bok nummer to og noen stipendkroner hadde kommet veldig godt med, sier forfatter Ragnhild Eskeland.

Saladindagene ser nærmere på den nye fengselslitteraturen fra Midtøsten:

Skrift bak murer

FENGSEL: En ny bølge fengselslitteratur fra Midtøsten er tema under Saladindagene. Her soldater fra Syrias demokratiske styrker (SDF) i et fengsel i byen Hajin, øst i landet. FOTO: DELIL SOULEIMAN, AFP/NTB SCANPIX

Flere sentrale arabiske romaner er skrevet fra fengsel. Forfatterne på Saladindagene tar for seg fangenskap som metafor og livserfaring.

Denne uka arrangeres Saladindagene for ellevte gang på Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet som siden 2009 har tatt for seg litteratur fra den islamske verden, handler i år om fengselslitteratur fra Midtøsten.

FÅ MED DEG:

Samisk skulptur

FOTO: SAMISK SENTER FOR SAMTIDSKUNST

I siste runde av utstillingsserien «Time for sculpture» lar Samisk senter for samtidskunst oss se hverdagsgjenstander med nye øyne.

Nok en gang er det tid for skulptur på Sámi Dáiddaguovddáš/Samisk senter for samtidskunst i Karasjok: Førstkommende lørdag åpner utstillingen med den lite kryptiske tittelen «Time for Sculpture #3». I tredje og siste runde av utstillingsserien er hverdagsgjenstandenet omdreiningspunkt.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene