Stortingsflertallet mener Norge gjorde det meste riktig da vi gikk til krig mot Libya.

Strør sand på Libya-rapport

GODKJENT: Jan Petersen overleverte i september i fjor Libya-evalueringen til Ine Marie Eriksen Søreide (H) og Frank Bakke-Jensen. Stortinget strødde i går sand på rapporten. FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

«Redegjørelse av utenriksministeren og forsvarsministeren om Libya-utvalgets rapport vedlegges protokollen». Slik endte Stortingets lenge bebudete gjennomgang av den norske deltakelsen i Libya-krigen i 2011, der norske kampfly slapp 588 bomber over landet. «Deltakelsen oppfylte alle konstitusjonelle krav og alle humanitærrettslige prinsipper», slo saksordfører Knut Arild Hareide (KrF) fast i Stortinget i går. «Vi står inne for det vi gjorde», sa Ap-leder og daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Naturen er vakker, både i språket og i røynda. No er han på skråplanet.

Streik for klimaet

HAN ER FØDD: Ordet natur kjem frå same verb som natus est i evangeliet.

Endelig streik! Ei slik som det vert språkspalte av. Takk ungdommar! Og skam på oss eldre. Siste helga i mars sette de oss eldre i skammekroken. Ekstra skammeleg vart det å lesa statsministerens kronikk den etterfølgjande onsdagen. «Jeg forstår godt at ungdom er sinte, frustrerte og utålmodige. [ ...] Vi har gjort og vi gjør mye. [ ...] I klimakampen er kun seier godt nok. [ ...] Jeg mener det er grunn til å være optimistisk.»

Sylfest Lomheim skriv om språk i Klassekampen kvar onsdag.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene