Slik Økokrim opererer nå til dags, har hvitsnippforbrytere aldri kunnet føle seg tryggere her i landet.

Gode tider for svindlerne

BAGATELLAVSNITTET: Økokrim fokuserer på små saker de kan vinne, heller enn å etterforske de store økonomiske forbrytelsene, skriver Petter Gottschalk. Her Økokrim-sjef Trond Eirik Schea. © FOTO: TOM HENNING BRATLIE

Kanskje kan private iblant drive helse- og omsorgstjenester, barnehager og hva det måtte være, mer effektivt enn det offentlige. Kanskje er det ikke alltid store globale konserner som tar ut profitt gjennom skatteparadiser, som står bak. Kanskje kan det iblant være bra at det offentlige får konkurranse fra det private.

Noe å lære for ... Rødt?

Marianne Gulli, internasjonal leder i Rødt, har rett i at SV og Audun Lysbakken burde tatt et tydeligere oppgjør med partiets støtte til bombinga av Libya i 2011 (innlegg 24. april).

Rovdyrene

Carl M. Frøland spør 23 april hva hatefulle ytringer er. Selv med kritikk av lovens paragrafer, kommer han ikke langt i sitt forsvar.Litteraturviter Odd Gaare gir Frøland en språkvask 24. april og en innføring i borgerskapet. Ronny Kjelsberg setter Gaare på plass 25. april, med en innføring i folkeskikk og arbeiderklassens kamp.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene