Bergensarar protesterer mot meir bompengarMange meiner nok er nokBompengepartiet i medvind

Vil rive 15 nye bomstasjonar

BOM STOPP: Trym Aafløy er listetopp for Folkeaksjonen mot bompenger. Han har eit krav til dei andre partia: Riv dei 15 nye bomstasjonane i Bergen.

RIVE: Partiet Folkeaksjonen mot bompenger i Bergen vil rive 15 bomstasjonar og droppe Bybanen til Åsane. Det siste får det Høgre og Frp med seg på.

Naturens tilstand er kritisk og ustabil, slår massiv FN-rapport fast:

Varsler økologisk kollaps

BRANNSLUKKING: En landsbyboer forsøker å slukke en gressbrann på øya Kalimantan i Indonesia. Landbruk tar opp stadig mer jord, samtidig som jorda blir mindre produktiv. Utviklingen truer matsikkerheten i verden, slår FN-rapporten fast. FOTO: BAY ISMOYO, AFR/NTB SCANPIX

OVERFORBRUK: Menneskene tar ut langt flere ressurser fra jorda enn det som er bærekraftig på sikt. Mange livsviktige økosystemer vil ødelegges om ikke verdensøkonomien blir lagt om.

FN-rapporten maner til handlingLandbruket sentralt

Bønn til bønder

DYSTRE UTSIKTER: Kjersti Hoff, leder i Bonde- og Småbrukerlaget, mener tørkesommeren i fjor var en vekker. Nå tar hun til orde for en omlegging av norsk landbruk.

JORD: Mer av beiteressursene må benyttes, gammel sæterdrift må få en ny æra og vi må bli mer selvforsynte. Det er blant tiltakene som foreslås for det norske landbruket.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene