Den nasjonalromantiske kjøttindustrien – et oppgjør

Hvorfor vil regjeringen fortsette å investere våre skattepenger i en industri som ikke lenger er attraktiv for oss forbrukere? De tviholder på et nasjonalromantisk bilde av kjøttindustrien, men sannheten er at bondens liv hverken er idyllisk, lønnsomt eller særlig bra for miljøet. Ved årsskiftet var det over 8300 tonn fryst kjøtt på Norturas reguleringslager. Kjøttproduksjonen i Norge har økt med tolv prosent i løpet av de siste ti årene, til tross for at både Helsedirektoratet og FNs klimapanel anbefaler en reduksjon i kjøttinntak. Det begynner å bli trendy blant ungdom å «go vegan», men gamle, norske tradisjoner gjør likevel at de eldre tviholder på kjøttkakene sine. Kjøttet er billigere og mer tilgjengelig enn alternativene.

Skal vi forby jødisk religion?

PAKT MED GUD: Etter SV og Frp kan Rødt bli neste parti som går inn for forbud mot omskjæring av gutter. Et slikt forbud vil i praksis gjøre jødisk religion umulig i Norge, skriver Torstein Dahle. ILLUSTRASJONSFOTO: CHESKEL DOVID, WIKIMEDIA COMMONS

Frps landsmøte i 2017 vedtok å kreve forbud mot rituell omskjæring av guttebarn. SV gjorde det samme i 2018, men i form av at forbudet skulle gjelde inntil gutten fylte 15 og kunne bestemme selv. I Rødt er et lignende forslag til behandling med 18 års grense. I Senterpartiet er partiets juridiske talskvinne Jenny Klinge en ivrig forkjemper for lignende krav. Kort sagt: Det begynner å bli sannsynlig at dette kan bli en realitet.

Overhørt

Overhørt

Ideen er god, men da bør det ligne på fjellet Stetinden, ikke ei truse som står opp ned.

Kommentar til Narviks nye kommunevåpen, på Facebook
Du kan bla til neste sideBla med piltastene