Helvete for de andre

Jean-Paul Sartre er kjent som en av grunnleggerne av eksistensialismen og debuterte med romanen «La Nausée» (Kvalmen) i 1938 som ble fulgt opp med novellesamlingen «Le Mur» (Muren) året etter. I dag er det 75 år siden uroppførelsen av hans andre drama, enakteren «Huis clos» (For lukkede dører)

Når begynner vi å stole på at kvinner kan ta viktige verdivalg?

Sinne og smerte

I DÅRLIG SELSKAP: Når Norge nå er i ferd med å stramme inn abortloven, kommer vi på en skammens liste over land, skriver Berit Austveg. Her fra en protest mot det nylig vedtatte abortforbudet i Mississippi, USA. FOTO: ROGELIO V. SOLIS, AP/NTB SCANPIX

Nylig er det vedtatt groteske abortlover i flere delstater i USA. I noen tas det sikte på å gjøre abort ulovlig etter at man kan registrere hjerteslag hos fostre, som er like etter at kvinnen kan vite at hun er gravid i utgangspunktet, med strenge straffer for dem som utfører aborten. Aller strengest er lovene i Alabama og Mississippi. Der gir ikke engang voldtekt og incest grunn til abort, kun fare for kvinnens liv.

Feministene Bodil Stenseth, Wencke Mühleisen, Asta Beate Håland, Stephen Walton, Kristina Leganger Iversen og Muna Jibril skriver i Klassekampen mandager. Berit Austveg er gjesteskribent.

Dagens sukk

Det er ingen vits med vitser som det ikke er noen vits i

HAUK
Du kan bla til neste sideBla med piltastene