Laksekommuner kan ha fått for mye

FEIL: 24 norske kommuner har fått utbetalt til sammen nærmere 50 millioner kroner for oppdrettsanlegg som ikke er i drift. Det melder avisa Vestlandsnytt, som har gjennomgått utbetalingene fra det statlige Havbruksfondet. Fondet fordeler konsesjonsinntektene fra oppdrett til vertskommuner. De fleste feilutbetalingene gjelder anlegg som har ligget brakk i fire til seks år. Ved ett tilfelle – i Flora – er det utbetalt penger for et anlegg hvor det ikke har vært fisk i merdene siden 2005. Fiskeridirektoratet, som har betalt ut pengene, sier at de ikke har anledning til å svare på opplysningene til Vestlandsnytt på grunn av ferieavvikling og den pågående algekrisa.LULV

Radikale Venstre, SF og Enhedslisten vil stille harde krav til Mette Frederiksen.

Tornefull vei til makt

FREDFYLT: Partilederne i «rød blokk» Morten Østergaard (Radikale Venstre), Uffe Elbæk (Alternativet), Pernille Skipper (Enhedslisten), Mette Frederiksen (Socialdemokratiet) og Pia Olsen Dyhr (SF), samlet til vennskapelig lunsj på Bornholm i 2017. Etter valget onsdag starter maktkampen. FOTO: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON, NTB SCANPIX

«Man skal behandle sit parlamentariske grundlag ordentlig». Det sa SFs leder Pia Olsen Dyhr til den danske politikkavisa Altinget i går. Hvis det blir flertall for rød blokk ved det danske folketingsvalget onsdag, vil hun kreve å få sitte i regjering sammen med Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Hvis det ikke går, vil Socialistisk Folkeparti, som nå ligger an til å gjøre et godt valg, stille svært harde krav til sosialdemokratene. Det vil også Enhedslisten og Radikale Venstre, som også ser ut til å gå fram.

Å ha sett «Game of Thrones» kan gjera det lettare å snakka om makt.

Felles referansar

NÅDELAUS: Daenerys frå «Game of Thrones» blir til slutt ein tyrann.

Den åttande og litt for lenge varsla siste sesongen av mellomalderfabelen»Game of Thrones» handla først og fremst om å nøsta opp trådane. Den einaste overraskinga var at dronning Daenerys, ho som gjennom heile serien kjempa for det gode, plutseleg brukte den siste gjenlevande draken sin til bombefly og la heile hovudstaden i ruinar.

Ikkje søtt, ikkje surt, ikkje bittert – men salt. Solveig Aareskjold skriv om det ho sjølv vil i Klassekampen kvar laurdag.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene