Milgo (9), Mons (8) og Trygve (8) er skeptiske til nyheter etter å ha blitt lurt av Aftenposten Junior og Supernytt:

Fake news på barne-TV

LURT AV BARNE-TV: Milgo Sulub Mawlid (9), Mons Jeuderau Skoog Fors (8) og Trygve Espolin Bjærke (8) ble alle lurt av saken om Sommarøy. De synes det er på tide at de får lære mer om fake news på barneskolen.

PR-stuntet om tidløse Sommarøy nådde de største mediene for barn i Norge. Nå vil barna lære mer om kildekritikk og falske nyheter, så de ikke blir lurt igjen.

– Fake news!

Transiteatrets nye forestilling skal forberede oss på unntakstilstand:

Beredskapsteater

TIDA DET TAR: Stykket «03:08.38» blir aldri ferdig, forklarer regissør Tore Vagn Lid. – Et stort traumearbeid blir ikke bare «ferdig», og derfor er forestillingen heller aldri helt ferdig. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN

Tore Vagn Lids nye forestilling tar like lang tid som terrorhendelsene 22. juli: tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder.

– Det går an å øve seg. Å ha generalprøver på virkeligheten, på situasjoner som skal komme. Teateret skal ikke bare være nostalgisk.

NOTERT:

Blir ny kulturredaktør

FOTO: CHRISTOPHER OLSSØN

Avisa Vårt Land har den siste tida vært på utkikk etter en ny kulturredaktør som «har vilje og dokumentert evne til å drive fram grundig og kvalitetsorientert kulturjournalistikk som skaper digital vekst». Den riktige personen for oppgaven fant avisa i egen redaksjon. I går ble det klart at Arne Borge, som har sittet som konstituert kulturredaktør siden nyttår, nå går inn i stillingen på permanent basis. Borge er utdannet litteraturviter og har vært i Vårt Land siden 2017. Samtidig er Veslemøy Østrem ansatt som ny nyhetsredaktør i avisa. TE

Du kan bla til neste sideBla med piltastene