Ber Norge få til europeisk løsning

REDDET: Det norske skipet Ocean Viking har reddet 356 menn, kvinner og barn i Middelhavet. FOTO: HANNAH WALLACE BOWMAN, MSF/SOS MÉDITERRANÉE/AP/NTB SCANPIX

I HAVN: Redningsskipet Open Arms fikk i går gå i havn i Italia. Norske Ocean Viking søker fortsatt etter en trygg havn.

Tirsdag gikk Norges justisminister Jøran Kallmyr (Frp) ut mot forslag om at Norge skulle bidra til en løsning for migrantene om bord på det norske redningsskipet Ocean Viking i Middelhavet.

Det er åpenbart at Norge bør delta i Persiabukta– og like åpenbart at vi ikke har noe å bidra med der.

Hva bør en småstat gjøre?

DILEMMA: Norske skip er angrepet i Gulfen ved to anledninger. Men skal vi delta eller prioritere nasjonal sikkerhet? Her en norskeid tanker i Hormuzstredet 13. juni. FOTO: ISNA/AFP

Forsvarsministerens signaler om å delta i en koalisjon for å holde de internasjonale seilingsrutene i Persiabukta åpne, er en prinsipielt riktig beslutning. Det forutsetter at vi har kapasiteter å delta med. Men det har vi ikke. Vi trenger alt som fortsatt flyte kan til å ivareta sikkerheten i eget nærområde.

Søk heller til utlandet

Det har vært skrevet mye om dette programmet som virker uforståelig for en utenforstående. Disse såkalte «mest motiverte og kreative» studentene skal få lagt opp et studieforløp for seg med nøye oppfølging til en høy kostnad. Jeg ville betakket meg et slikt uselvstendig studium. Og så dreier det seg bare om en bachelor-grad!

Du kan bla til neste sideBla med piltastene