Eleven ut med badevannet?

I dagens Norge er det fortsatt slik at elever går ut av grunnskolen uten å kunne lese skikkelig, og et stort antall unge møter ei usikker framtid fordi de ikke makter å fullføre videregående opplæring. Dette er den viktigste oppgaven samfunnet vårt står overfor på utdanningssektoren, og skal vi kunne utjevne forskjellene i samfunnet, er det av strategisk betydning at alle kommer gjennom grunnskolen som funksjonelle lesere, samtidig som antallet elever som faller ut av videregående reduseres til et minimum.

Lat oss seia nei

Spenninga i Gulfen har auka i sommar med fare for storkrig. Etter at Trump og USA skrota atomavtalen med Iran i 2018 har tilhøva mellom dei blitt verre. Trump vil ha alliert flåtestyrke i Gulfen, og Storbritannia vil ha ei europeisk flåtestyrke der.

Fagforeningens tvekamp mot det borgerlige flertallet i oslopolitikken ble langvarig.

Miraklet i Sporveien

PÅ RANDEN: Ved slutten av 1990-tallet var store deler av kollektivtilbudet i Oslo i forfall. Idar Helle skriver om hvordan fagforeningenes idé om et «rullende fortau» snudde det hele. Her fra Bogstadveien i april 1995.FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX

Seint på 1990-tallet sto det offentlige kollektivtilbudet i Oslo på randen av stupet. Trikkeskinner, vogner og t-banespor var i forfall. Makthaverne i Rådhuset, med Høyre og Frp i front, ville helst bygge veier og legge planer for hvordan mest mulig av kollektivtrafikken kunne privatiseres.

Du kan bla til neste sideBla med piltastene